bus auto fiets
Menu

Circulaire sloop en hergebruik

Circulaire sloop en hergebruik materialen

Hazenpark - geeft materialen een nieuw leven

In de bruisende wijk Hazenkamp in Nijmegen gaat binnenkort de schop in de grond voor de nieuwe woonbuurt Hazenpark. Dit unieke en duurzame project biedt centraal wonen in een groene buurt en omgeving. De aanstaande sloop van bestaande gebouwen is de start van dit opvallende initiatief, waarbij herbruikbare materialen te koop worden aangeboden. De opbrengsten komen vervolgens ten goede aan de wijk. 

In februari start Van de Klok, in samenwerking met Lagemaat uit Heerde, met de circulaire sloop van de huidige bebouwing op de locatie van project Hazenpark (Sint Hubertusstraat 10, Nijmegen). Deze sloop creëert ruimte voor ongeveer 185 nieuwe stadse en industriële woningen.

Om de ecologische impact te verminderen, hanteren Van de Klok en Lagemaat een circulair sloopbeleid, waarbij vrijkomende materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. De materialen komen terug in het Hazenpark project maar we willen de omwonenden en andere geïnteresseerden ook graag laten meegenieten!

Kijkdagen voor geïnteresseerden in materialen

Kijkdagen vrijdag 2 en zaterdag 3 februari

Door het aanbieden van de gedolven materialen aan geïnteresseerden, krijgen deze materialen een tweede leven. Dit betreft onder andere lampen, deuren, brandhaspelslangen en meer. Een overzicht van een deel van de beschikbare materialen staat hieronder aangegeven per locatie aangevuld met de hal waar je de goederen kan vinden.  

De locatiekaart staat hieronder weergegeven:

Benieuwd naar Hazenpark? 

Bekijk hier de schetsen

Waar en wanneer?

Ben je geïnteresseerd in de vrijgekomen materialen uit de bestaande bouw? Op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari organiseren wij kijkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur. Tijdens deze dagen kun je bieden op een selectie van beschikbare materialen. De materialen worden gegund aan de hoogste bieder.

Praktische informatie:

  • Datum: vrijdag 2 en zaterdag 3 februari, 10.00 - 15.00 uur
  • Locatie: Sint Hubertusstraat 10, 6531 LB Nijmegen
  • Toewijzing aan de hoogste bieder
  • Betreden op eigen risico
  • Materialen worden op een later moment gedemonteerd door sloper
  • Geen garantie op gedemonteerde materialen
  • In afstemming wordt bepaald wanneer de materialen afgehaald moeten worden

Uitsluitend directe betaling mogelijk.

Interesse in Hazenpark?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Update

NU IN VERKOOP!

NU IN VERKOOP!

De 124 woningen van Hazenpark zijn nu in verkoop. Ben je benieuwd naar deze woningen?

Schrijf je in!