bus auto fiets
Menu

Hazenpark: een prachtige groene nieuwe woonwijk

Op deze pagina lees je meer over het verwachte woningaanbod en de planning van Hazenpark. Ook kun je op verschillende themapanelen meer lezen over onderwerpen als mobiliteit, groen en duurzaamheid.

Woningen voor uiteenlopende doelgroepen

Om aan te sluiten op de grote behoefte aan nieuwe woningen worden met Hazenpark circa 170-180 woningen gerealiseerd. Hierbij wordt uitgegaan van een gezonde mix van woningtypes in een compact, stedelijk woonmilieu. Door een zeer divers woningaanbod - van zorgappartementen tot betaalbare en vrije sector koopwoningen - is ons doel om voor verschillende doelgroepen een passende woning te bieden in de prachtige woonwijk die het nu al is.

Planning van Hazenpark

Op dit moment bevindt Hazenpark zich nog in een vroeg stadium. De komende periode werken we samen met de gemeente aan het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan. Hierin staan de kaders waarbinnen de woningen en de wijk worden ontwikkeld. Ook informeren we de omwonenden over de plannen en is er een klankbordgroep samengesteld. De klankbordgroep kan meepraten en -denken over de invulling van Hazenpark. Deze input gebruiken we om een plan te realiseren dat goed aansluit bij de omgeving en de woonwensen.

Hiernaast zie je de indicatieve planning van Hazenpark. Naarmate de start verkoop dichterbij komt, zal de planning ook steeds concreter worden. Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief, ontvang je updates over het project per e-mail.

Planning

 • September – oktober: vaststellen kaders

  September – oktober: vaststellen kaders

 • Eind 2022: start bestemmingsplanprocedure

  Eind 2022: start bestemmingsplanprocedure

 • Eerste helft 2023: vastgesteld bestemmingsplan

  Eerste helft 2023: vastgesteld bestemmingsplan

 • Tweede helft 2023: verwachte start verkoop

  Tweede helft 2023: verwachte start verkoop

Woningprogramma in grote lijnen

De appartementen en woningen van Hazenpark worden zeer duurzaam en energiezuinig, met onder meer een warmtepomp, zonnepanelen en waar mogelijk een groen dak. De bebouwing zal afwisselend bestaan uit grondgebonden woningen met maximaal 3 en 4 lagen en appartementen in maximaal 4 bouwlagen.

Het precieze woningaanbod van Hazenpark wordt de komende periode verder uitgewerkt. Naar verwachting komt er:

 • Circa 65% betaalbare woningen (waarvan ca. 35% sociaal in de vorm van beschermd en beschut wonen)
 • Circa 35% vrije sector

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor

de nieuwsbrief!
AdobeStock_253919672.jpeg

Bekijk de themapanelen van Hazenpark

Onlangs vond een informatieve inloopavond plaats voor omwonenden van Hazenpark. Er stonden themapanelen opgesteld met informatie over onder meer mobiliteit, toegankelijkheid, groen en duurzaamheid. Klik hieronder om de panelen te bekijken en om een impressie te krijgen van de ideeën en suggesties die door de omwonenden zijn gegeven.

Bekijk de panelen
Duurzaam Groen Met Infografics

Duurzaam, groen en natuurinclusief

Bij Hazenpark is veel aandacht voor duurzaamheid, groen, natuurinclusiviteit en klimaatadaptatie. Zo realiseren we een toekomstbestendige nieuwe buurt waar mens en dier prettig kunnen wonen. Denk aan:

 • Een grote, groene waterberging in het hart van het gebied.
 • Groendaken. Waar mogelijk worden platte daken en daken van bergingen voorzien van een groendak (mos/sedum). Dit zorgt voor een gelijkmatige en natuurlijke afvoer van regenwater en een groene uitstraling. Bij hoge temperaturen zorgt dit voor minder opwarming en het biedt een natuurlijke voedselbron voor dieren.
 • Nestelgelegenheden voor vogels en vleermuizen.

Schrijf je in voor

de nieuwsbrief
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Wil je regelmatig een update ontvangen over dit project? Schrijf je dan nu in en ontvang als eerste bericht!

Blijf op de hoogte