bus auto fiets
Menu

Hazenpark: een prachtige groene nieuwe woonwijk

Op deze pagina lees je meer over het verwachte woningaanbod en de planning van Hazenpark. Ook kun je op verschillende themapanelen meer lezen over onderwerpen als mobiliteit, groen en duurzaamheid.

Woningen voor uiteenlopende doelgroepen

Om aan te sluiten op de grote behoefte aan nieuwe woningen worden met Hazenpark circa 170-180 woningen gerealiseerd. Uitgangspunt is een gezonde mix van woningtypes in een compact, stedelijk woonmilieu. Met een divers woningaanbod - van zorgappartementen tot betaalbare en vrije sector koopwoningen - bieden we voor uiteenlopende doelgroepen een passende woning in deze prachtige woonwijk.

Planning van Hazenpark

Momenteel werken we het beeldkwaliteitsplan van Hazenpark uit. Na akkoord op het plan kunnen we verder met de uitwerking. Ook lopen er diverse onderzoeken – bijvoorbeeld geluidsonderzoek – en stelt de gemeente Nijmegen het ontwerpbestemmingsplan op. Naar verwachting wordt het ontwerpbestemmingsplan in februari 2023 ter inzage gelegd. Verloopt de bestemmingsplanprocedure volgens planning, dan is het bestemmingsplan medio 2023 onherroepelijk en start de verkoop van Hazenpark in het vierde kwartaal van 2023.

Hiernaast zie je de indicatieve planning van Hazenpark. Naarmate de start verkoop dichterbij komt, zal de planning ook steeds concreter worden. Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief, ontvang je periodiek updates per e-mail.

Planning

 • Eerste kwartaal 2023 - Start bestemmingsplanprocedure

  Eerste kwartaal 2023 - Start bestemmingsplanprocedure

 • Medio 2023 - Vastgesteld bestemmingsplan

  Medio 2023 - Vastgesteld bestemmingsplan

 • Vierde kwartaal 2023 - Verwachte start verkoop

  Vierde kwartaal 2023 - Verwachte start verkoop

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor

de nieuwsbrief!

Woningprogramma in grote lijnen

De appartementen en woningen van Hazenpark worden zeer duurzaam en energiezuinig, met onder meer een warmtepomp, zonnepanelen en waar mogelijk een groen dak. De bebouwing zal afwisselend bestaan uit grondgebonden woningen met maximaal 3 en 4 lagen en appartementen in maximaal 4 bouwlagen.

Het precieze woningaanbod van Hazenpark wordt de komende periode verder uitgewerkt. Naar verwachting komt er:

 • Circa 65% betaalbare woningen (waarvan ca. 35% sociaal in de vorm van beschermd en beschut wonen)
 • Circa 35% vrije sector
AdobeStock_253919672.jpeg

Bekijk de themapanelen van Hazenpark

Tijdens de informatieve inloopavond voor omwonenden van Hazenpark stonden themapanelen opgesteld met informatie over onder meer mobiliteit, toegankelijkheid, groen en duurzaamheid. Klik hieronder om de panelen te bekijken en om een impressie te krijgen van de ideeën en suggesties die door de omwonenden zijn gegeven.

Bekijk de panelen
Blad 2-aqua.png

Duurzaam, groen en natuurinclusief

Bij Hazenpark is veel aandacht voor duurzaamheid, groen, natuurinclusiviteit en klimaatadaptatie. Zo realiseren we een toekomstbestendige nieuwe buurt waar mens en dier prettig kunnen wonen. Denk aan:

 • Een grote, groene waterberging in het hart van het gebied.
 • Groendaken. Waar mogelijk worden platte daken en daken van bergingen voorzien van een groendak (mos/sedum). Dit zorgt voor een gelijkmatige en natuurlijke afvoer van regenwater en een groene uitstraling.
 • Nestelgelegenheden voor vogels en vleermuizen.

Schrijf je in voor

de nieuwsbrief
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Wil je regelmatig een update ontvangen over dit project? Schrijf je dan nu in en ontvang als eerste bericht!

Blijf op de hoogte