bus auto fiets
Menu

Hazenpark: een prachtige groene nieuwe woonwijk

Als oudste stad van Nederland waardeert Nijmegen haar cultuurhistorisch erfgoed als duurzaam potentieel. Het is een inspiratiebron voor ruimtelijke ontwikkelingen en leefomgevingen met kwaliteit en identiteit. Met Hazenpark ontstaat er een prachtige groene nieuwe wijk…

Woningen voor uiteenlopende doelgroepen

Om aan te sluiten op de grote behoefte aan nieuwe woningen worden met Hazenpark circa 185 woningen gerealiseerd, waarvan 124 woningen voor de koop worden aanboden. Uitgangspunt is een gezonde mix van woningtypes in een compact, stedelijk woonmilieu. Met een divers woningaanbod - van zorgappartementen (huur) tot betaalbare en vrije sector koopwoningen - bieden we voor uiteenlopende doelgroepen een passende woning in deze prachtige woonwijk.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor

de nieuwsbrief!

Woningen en architectuur

De woningen van Hazenpark hebben een unieke stadse uitstraling. Met bijzondere geveldetails, grote raampartijen en aansprekende industriële architectuur. Bijna iedere woning heeft zijn eigen unieke uitstraling en ook qua woonoppervlak is er veel variatie. Zo kun je echt kiezen voor de woning die bij jouw wensen past!

Een uniek aspect van Hazenpark is de focus op circulariteit en hergebruik. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de aanwezige materialen op het terrein van de bestaande opstallen. De onderdelen die in de nieuwbouw niet zijn te hergebruiken, zijn verkocht aan particulieren voor gebruik op een andere locatie.

 

 

De woningen zijn als één geheel, als één familie ontworpen: samenhangend, maar per woningtype verschillend. Met op strategische plekken accenten en bijzondere vormen. Samenhang en herkenbaarheid in de uitstraling van de woningen is gerealiseerd door de ‘Nieuwe Haagsche School’ als uitgangspunt voor de architectuur te nemen. In de diverse woningtypen is dit op verschillende wijzen uitgewerkt. Langs de St. Hubertusstraat industrieel en ritmisch, rondom het park kleinschaliger en gericht op interactie, langs de Wezenlaan klassiek en ambachtelijk. Zo zorgen we met Hazenpark voor een logische aansluiting op de bestaande omgeving.

Ga naar het 

woningaanbod!
Blad 2-aqua.png

Duurzaam, groen en natuurinclusief

De woningen van Hazenpark zijn gasloos en energieneutraal. Dit komt door de warmtepompen, zonnepanelen en uitstekende isolatie. Hierdoor voldoen de woningen aan de BENG-eisen: de laatste eisen met betrekking tot duurzaamheid en energiezuinigheid. Dit merk je terug in je woongenot – door het aangename binnenklimaat – én op je energienota!

Ook is bij Hazenpark is veel aandacht voor duurzaamheid, groen, natuurinclusiviteit en klimaatadaptatie. Zo realiseren we een toekomstbestendige nieuwe buurt waar mens en dier prettig kunnen wonen. Denk aan:

  • Een grote, groene waterberging in het hart van het gebied.
  • Groendaken. Waar mogelijk worden platte daken en daken van bergingen voorzien van een groendak (mos/sedum). Dit zorgt voor een gelijkmatige en natuurlijke afvoer van regenwater en een groene uitstraling.
  • Nestelgelegenheden voor vogels en vleermuizen.
  • Groene erfafscheidingen. Dit draagt bij aan een groen wijkbeeld en nestelgelegenheid en voedsel voor dieren. 

Wist je dat - je per 1 januari bij de aankoop van een duurzame woning meer kan lenen? 

Lees hier

Schrijf je in voor

de nieuwsbrief

Update

NU IN VERKOOP!

NU IN VERKOOP!

De 124 woningen van Hazenpark zijn nu in verkoop. Ben je benieuwd naar deze woningen?

Schrijf je in!