bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Voorverkoop volgende week donderdag van start!

18 april 2024

Volgende week donderdag 25 april om 12.00 uur is het zover: dan start de voorverkoop van de prachtige woningen van Hazenpark!

Over de voorverkoop
Zodra 25 april de voorverkoop start, kun je online de nieuwe woninginformatie bekijken, zoals de prijsbandbreedtes, woningkenmerken en -plattegronden. Geef je op basis hiervan alvast jouw voorlopige woningvoorkeuren online door, dan krijg je een streepje voor bij de woningtoewijzing. Hieronder bij ‘Toewijzing’ lees je er meer over.

De voorverkoop loopt tot aan de officiële verkoop, die halverwege mei van start gaat. Binnenkort kunnen we de verkoopdatum met je delen. Ook vertellen we dan meer over het verkoop-event dat we organiseren in Woonbelevingscentrum LIV in Nijmegen.

Jouw financiële mogelijkheden helder
De voorverkoop is een goed moment om je te oriënteren op je financieringsmogelijkheden*, omdat de prijsbandbreedtes van de woningen dan bekend zijn. We adviseren je om een financiële check aan te vragen bij een hypotheekadviseur van jouw keuze. Zo weet je wat jouw mogelijkheden zijn. De financiële check kun je straks bij start verkoop uploaden bij je inschrijving. Klik hier om meer te lezen over LIV Hypotheken & Verzekeringen - die goed op de hoogte zijn van Hazenpark - of vraag via de button hieronder hun financiële check aan (de Financieringsbelofte).

Financieringsbelofte aanvragen

Kun je de woning volledig uit eigen middelen financieren, dan heb je geen financiële check nodig. In dat geval kun je een modelverklaring ‘Aankoop uit eigen vermogen’ downloaden en uploaden bij je inschrijving zodra de verkoop start.

* Een groot deel van het woningtype Stadswoning valt in de categorie ‘sociale koop’. Zodra 25 april de voorverkoop start, zie je precies om welke bouwnummers het gaat. Voor deze woningen geldt een inkomensgrens van maximaal € 95.398,- (bruto) voor zowel eenpersoonshuishoudens als meerpersoonshuishoudens. Lees er meer over op deze pagina.

Woningtoewijzing
Na afloop van de verkoopperiode worden de woningen toegewezen via een geautomatiseerd systeem, ook wel ‘Matchmaker’ genoemd. Het uitgangspunt is om zoveel mogelijk inschrijvers de woning van hun (hoogste) voorkeur toe te wijzen. Omdat er vaak meerdere inschrijvers voor een specifiek bouwnummer zijn, wijst het systeem extra punten toe als de inschrijver:

  • Tijdens de voorverkoop woningvoorkeuren heeft doorgegeven;
  • Een financiële check of document aankoop uit eigen middelen heeft toegevoegd aan het inschrijfformulier.

Dus verricht je één of beide punten hierboven, dan geeft dat jou een voordeel ten opzichte van inschrijvers voor hetzelfde bouwnummer die dit niet hebben gedaan. Bij meerdere gelijkwaardige kandidaten voor hetzelfde bouwnummer behoudt Van de Klok als ontwikkelaar zich het recht voor toe te wijzen op basis van betrokkenheid en andere afwegingskaders.

Huurappartementen
Aan de noordkant van de wijk komt een woonzorgcomplex met huurappartementen van woningstichting Talis. De appartementen op de eerste en tweede verdieping zijn bestemd voor mensen met een zorgindicatie. De zorg zal worden geleverd door Zorgroep Zuid Gelderland (ZZG). Op de begane grond en derde verdieping komen 28 sociale huurappartementen die Talis zal verhuren aan mensen van minimaal 60 jaar. Voor deze appartementen geldt een maximale inkomensgrens. Deze appartementen worden ongeveer een half jaar voor oplevering verhuurd via Entree.nu.