bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Voorverkoop start 25 april!

10 april 2024

Mooi nieuws: donderdag 25 april om 12.00 uur start de voorverkoop van Hazenpark!

Hieronder lees je er meer over, zodat je weet wat je kunt verwachten. De informatie over de voorverkoop, verkoop en toewijzing vind je ook terug op deze pagina.

Voorverkoop: geef alvast je woningvoorkeur door
Zodra 25 april de voorverkoop start, kun je op de projectwebsite alvast de prijsbandbreedtes en overige woninginformatie bekijken (zoals plattegronden en woonoppervlakte). Op basis hiervan kun je jouw voorlopige woningvoorkeuren bepalen en online doorgeven.* Dit is vrijblijvend en nog niet definitief: veranderen jouw voorkeuren nog, dan kun je dit bij de start verkoop aanpassen. De voorverkoop duurt tot aan de definitieve start verkoop in mei. Binnenkort kunnen we de verkoopdatum bekendmaken.

*Als je je woningvoorkeur tijdens de voorverkoop hebt doorgegeven, moet je je altijd nog officieel inschrijven bij de start verkoop.

Doe mee aan de voorverkoop en vergroot jouw kans
Geef jij je voorkeuren door tijdens de voorverkoop, dan heb je een streepje voor bij de woningtoewijzing na de verkoopperiode. Dat werkt als volgt: als er meerdere gelijkwaardige kandidaten zijn voor een woning, dan heeft een kandidaat die zich tijdens de voorverkoop heeft ingeschreven (met de hoogste voorkeur) voorrang op een kandidaat die geen voorkeur heeft doorgegeven tijdens de voorverkoop.

Streepje voor bij financiële zekerheid
De voorverkoop is een goed moment om jouw financiële mogelijkheden alvast in kaart te brengen. Dit kan bij een bank of hypotheekadviseur naar keuze, bijvoorbeeld bij LIV Hypotheken & Verzekeringen. Daar kun je een financiële check aanvragen: een document waarin staat wat je kunt lenen. Deze check kun je uploaden zodra de verkoop van start gaat en geeft je een streepje voor bij de woningtoewijzing. Een financiële check biedt namelijk de zekerheid dat je de woning waarop jij inschrijft kunt bekostigen. Vraag direct de financiële check van LIV Hypotheken & Verzekeringen aan: de Financieringsbelofte.

Kun je de woning waarop je inschrijft uit eigen middelen financieren, dan heb je geen financiële check nodig. In dat geval kun je een modelverklaring ‘Aankoop uit eigen vermogen’ downloaden en uploaden bij je inschrijving zodra de verkoop start. Net als de financiële check geeft dit een streepje voor bij toewijzing omdat het aantoont dat de financiering voor jou haalbaar is.

Voorverkoop samengevat:

  • Geef vanaf 25 april je voorlopige woningvoorkeuren door (deze kun je nog aanpassen bij start verkoop in mei);
  • Breng je financiële mogelijkheden in kaart en vraag jouw financiële check aan of vul alvast de modelverklaring ‘Aankoop uit eigen vermogen’ in (deze kun je uploaden zodra de verkoop start).
Voorverkoop, verkoop en toewijzing bij Hazenpark