bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Succesvolle kijkdagen Hazenpark in kader van circulaire sloop

5 februari 2024

Met de naderende circulaire sloop van de huidige bebouwing op de projectlocatie van Hazenpark, vonden op 2 en 3 februari kijkdagen plaats. Tijdens deze goed bezochte dagen konden geïnteresseerden bieden op diverse materialen die straks vrijkomen bij de sloop. Zo krijgen deze een tweede leven.

Tweede leven voor materialen
Met de start van de circulaire sloop in februari, zal de huidige bebouwing plaatsmaken voor zo’n 185 nieuwe stadse en duurzame woningen. Circulaire sloop houdt in dat vrijkomende materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Zowel binnen het project zelf als via geïnteresseerden die materiaal opnieuw kunnen gebruiken. Dit draagt niet alleen bij aan duurzaamheid, maar minimaliseert ook het gebruik van nieuwe grondstoffen en vermindert afval.

Tijdens de kijkdagen konden de circa 120 bezoekers in verschillende te slopen gebouwen een selectie van materialen bekijken en hierop bieden. Materialen zoals lampen, deuren en brandhaspelslangen werden aangeboden voor een tweede leven. De hoogste bieders konden de materialen direct meenemen of op een later tijdstip, na demontage, ophalen. Onder meer Thijs Pleijhuis, manager Duurzaamheid bij KlokGroep, was aanwezig bij de kijkdagen en geeft aan: “Alles mag mee. Iemand heeft net een heel fietshok voor een kinderboerderij meegenomen.”

Opbrengst voor nieuwe wijk
Het succes van de kijkdagen markeert niet alleen het duurzame karakter van dit project, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van Hazenpark als mooie groene woonwijk. De opbrengst van de verkoop zal ten goede komen aan de nieuwe wijk.

Namens projectteam Hazenpark bedanken we alle bezoekers van de kijkdagen en kijken we uit naar de verdere ontwikkeling van dit bijzondere project. Naar verwachting start de verkoop in het tweede kwartaal van dit jaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!