Diversiteit en eenheid in architectuur
De architectuur van de woningen kan worden onderverdeeld in verschillende sfeergebieden, zo geeft Bert aan: “Historische en architectonisch interessante bebouwing is op de locatie niet meer aanwezig, afgezien van de voormalige ovenfabriek. Dat gaf de mogelijkheid tot een locatie-eigen kenmerkend architectonisch ontwerp. De nieuwe wijk is onderverdeeld in 3 sfeergebieden.”
Wonen aan de St. Hubertusstraat – “Grote bebouwingseenheden symboliseren de voorgaande fabriekshallen voor de bebouwing aan de St. Hubertusstraat. Refererend aan de industriële en pragmatische opzet van de voormalige ovenfabriek is een ritmisch gevelbeeld ontwikkeld met grote doorgaande puien. Door materiaalgebruik en detaillering wordt het geheel naar de nieuwe woonfunctie vertaald.”
Wonen rondom het park – “De typologie van de buitenrand vindt zijn weerspiegeling aan de zuidzijde van het park. De 4-laagse bebouwing omarmt de openbare ruimte. Het woonzorgcomplex aan de noordzijde wordt in een aansluitende architectuur ontworpen. De kleinschaligere volumes aan de oost- en westzijde van het park sluiten aan bij de omringende bebouwing van de Dobbelmannweg en de Wezenlaan. Hier woon je aan het park en is er ruimte om te ontmoeten in het groen.”
Wonen aan de Wezenlaan – “De woningen aan de Wezenlaan en om de hoek, de versmalling van de St. Hubertusstraat, sluiten aan op de architectuur van de bestaande aansluitende woningen; een prachtige herkenbare jaren ‘30 architectuur met lange horizontale lijnen, luifels, erkers, getimmerde goten en grote dakoverstekken. Deze kenmerken zijn vertaald naar de nieuwe woningen, met onderhoudsarme materialen, maar dezelfde aandacht voor architectuur en detail.”