bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Geslaagde informatieavond Hazenpark!

22 februari 2022

Afgelopen woensdag vond een digitale informatieavond plaats over Hazenpark, waar Mieke Zomerman (omgevingsmanager KlokGroep) en Pieter de Kort (projectontwikkelaar KlokGroep) meer vertelden over het project: van de ligging in de wijk Hazenkamp tot de planning voor de komende periode.

Een groot aantal geïnteresseerden volgde de informatieavond live via een YouTube-stream. Via de chatfunctie konden zij vragen stellen. Hieronder zetten we enkele veelgestelde vragen (uiteraard voorzien van antwoorden) voor je op een rijtje:

“Wat voor woningen komen er en hoe komt de wijk eruit te zien?”
Hazenpark zal een gevarieerd woningaanbod bieden, waarbij we denken aan starters, doorstromers en senioren. De wijk krijgt een divers en groen karakter, met onder meer een openbaar groen hart dat tevens dient als waterberging om overlast bij hevige regenval te voorkomen. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden van circulair bouwen, waarbij we materiaal van de huidige gebouwen op de projectlocatie proberen te hergebruiken.

“Hoeveel woningen komen er en zijn er al prijsindicaties?”
Het project zit in een te vroeg stadium om hier al antwoord op te kunnen geven. De komende periode stemmen we onder andere met de gemeente Nijmegen de kaders af. In de loop van het jaar kunnen we dan in steeds meer detail vertellen over bijvoorbeeld het aantal woningen, de planning en de verwachte prijzen.

“Hoe kan ik me aanmelden voor de klankbordgroep?“
Via de website van Hazenpark kun je je tot uiterlijk 7 maart aanmelden. Leden van de klankbordgroep zullen we op meerdere momenten in het proces treffen. Net als met alle omwonenden zal hier worden gesproken over thema’s als groen, mobiliteit en wonen. Binnen de gestelde kaders bekijken we hoe de input kan worden verwerkt in de plannen van Hazenpark. Dit zullen we ook inzichtelijk maken gedurende het proces.

Informatieavond terugkijken
Benieuwd naar de informatieavond? Via onderstaande button kun je deze terugkijken, inclusief de antwoorden op de gestelde vragen via de chatfunctie (die inmiddels niet meer actief is). De presentatie begint vanaf circa 9:30 minuten.

Online informatieavond terugkijken