bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Doe jij al mee aan de voorverkoop?

2 mei 2024

Vorige week donderdag is de voorverkoop van Hazenpark gestart.

Dat houdt in dat je alvast jouw woningvoorkeuren kan doorgeven op basis van de nieuwe woninginformatie, zoals de prijsbandbreedtes, woningkenmerken en -plattegronden. Heb jij jouw favoriete bouwnummers al doorgegeven? Dit kan nog tot aan de definitieve start verkoop, donderdag 16 mei om 12.00 uur.

Zo werkt de voorverkoop
Heb je jouw favoriete woning(en) bepaald via de aanbodpagina, dan kun je deze per woningtype selecteren via de button ‘Voorkeur doorgeven’. Je selecteert de bouwnummers van jouw voorkeur, die onderin het scherm komen te staan. Vervolgens klik je nogmaals op ‘Voorkeur doorgeven’ en kun je de woningen in de volgorde van jouw voorkeur plaatsen. Tot slot vul je jouw gegevens in en druk je op ‘Verstuur’.

Je krijgt een bevestigingsmail met het bericht dat jouw gegevens zijn geüpdatet. Dat betekent dat jouw woningvoorkeuren succesvol zijn doorgegeven. De voorkeuren zijn nog niet zichtbaar in je accountomgeving, deze worden zichtbaar zodra donderdag 16 mei de verkoop start. Je kunt jouw voorkeuren dan nog naar wens aanpassen voordat je jouw inschrijving officieel indient.

Definitief inschrijven vanaf 16 mei
Donderdag 16 mei om 12.00 uur start de officiële verkoop. Dan zijn de woningprijzen bekend en staan alle verkoopstukken online. Via het inschrijfformulier dat vanaf dan in de accountomgeving staat, kun je dan jouw definitieve woningvoorkeuren doorgeven. Ook vul je de overige gegevens in en kun je een financiële check of document ‘Aankoop uit eigen vermogen’ uploaden (hieronder lees je hier meer over).

Het maakt voor de toewijzing niet uit hoe snel je jouw inschrijving indient, zolang je dit maar doet voordat de verkoopperiode sluit op zondag 26 mei om 23.59 uur. Na het indienen van jouw inschrijving ontvang je een bevestiging en vanaf dan maak je kans op een woning van Hazenpark!

Streepje voor bij financiële zekerheid
Kun jij aantonen dat de financiering van de woning(en) waarop jij inschrijft haalbaar is, dan heb je een streepje voor bij de woningtoewijzing. Dit kun je aantonen met een financiële check: een document waarin staat aangegeven wat je kunt lenen. Je kunt dit document uploaden zodra 16 mei de verkoop van start gaat. Vraag kosteloos de financiële check van LIV Hypotheken & Verzekeringen aan: de Financieringsbelofte.

Kun je de woning waarop je inschrijft uit eigen middelen financieren, dan heb je geen financiële check nodig. In dat geval kun je een modelverklaring ‘Aankoop uit eigen vermogen’ downloaden en uploaden bij je inschrijving zodra de verkoop start. Net als een financiële check geeft dit een streepje voor bij toewijzing.

Bekijk het woningaanbod