bus auto fiets
Menu

Hazenpark: groen en centraal

Hazenpark: een groene nieuwe woonwijk aan de rand van het stadscentrum van Nijmegen. Gelegen in de levendige wijk Hazenkamp en op maar 10 minuten fietsen van Nijmegen-centrum. Hieronder lees je over alle voorzieningen en hotspots in de omgeving!

  • Alles dichtbij

    De nieuwe wijk Hazenpark komt te liggen aan de St. Hubertusstraat, omringd door de woningen aan de Wezenlaan, Dobbelmanweg en de Albert Heijn. In de directe omgeving vind je een ruim winkelaanbod, fitnessgelegenheid, cafés, restaurants en kinderopvang. Ook is er een ruim aanbod scholen, zoals de NSV2, De Hazesprong, de Martinus van Beekschool en volwassenenonderwijs van het ROC. Je bent binnen 8 minuten fietsen bij centraal station – waar je ook via de bushalte om de hoek naartoe kunt – en binnen 10 sta je in hartje Nijmegen!

  • Levendig en bruisend

    Woon je in Hazenpark, dan is er in de buurt genoeg te doen. Voor een wandeling of picknick ben je zo in stadspark De Goffert. Hier vind je ook een openluchtbad, speelweide, kinderboerderij, openluchttheater en voetbalstadion De Goffert. Ook kunst, cultuur en vermaak tref je aan in de buurt. Op het industrieterrein aan de St. Hubertusstraat ligt Hubert. In deze culturele broedplaats is van alles te zien en doen op het gebied van kunst en cultuur. Ook voor verschillende sporten – van voetbal, tennis en fitness tot boksen – kun je in de buurt terecht.

  • Een groene wijk

    De wijk Hazenkamp heeft een groen karakter, onder meer door de volgroeide straatbomen, de ruime voor- en achtertuinen en het aanliggende stadspark De Goffert. Dit groene karakter wordt doorgetrokken bij nieuwbouwproject Hazenpark. Zo komen er in de wijk verschillende groengebieden, waaronder een centraal gelegen groengebied voor ontspanning en ontmoeting. Daarnaast komt er een variatie aan bomen, groene erfafscheidingen en een wadi voor wateropvang. Dit maakt het een natuurrijke omgeving, waar het prettig wonen is voor mens en dier!

Afstand tot belangrijke punten

Vanaf Hazenpark ben je binnen no-time op diverse bestemmingen. Hiernaast zie je de reistijd met fiets/auto/openbaar vervoer naar verschillende plekken in de buurt, weergegeven in minuten.

Naar
Nijmegen Centrum 10 7 15
Supermarkt 2 1 3
Stadspark De Goffert 3 3 9
Nijmegen Centraal station 7 8 18
Radboud UMC / Universiteit 8 6 19
Openlucht zwembad 3 3 9
Waalstrandje 14 11 25

Hotspots in de buurt van Nijmegen

Je staat vanuit Hazenpark zo in hartje Nijmegen, met een grote diversiteit aan winkels, restaurants en theaterzalen. Ook de voorzieningen van Nijmegen-Midden liggen om de hoek en er is mooie natuur te vinden in de buurt om na een drukke werkdag of in het weekend heerlijk uit te waaien.

Speelpark Het Veldje
1

Speelpark Het Veldje

Het Veldje is een mooie natuurlijke speelplaats. Het bestaat uit een deel bos-, weide- en zandgebied. Kinderen kunnen zich uitleven op de glijbaan, wipwap en met de waterpomp. Er zijn speelobjecten van natuurlijke materialen en uit de leenboekenkast kun je een boek pakken om ter plekke voor te lezen aan je kroost.

Beachfabriek
2

Beachfabriek

In de oude turnhal van de Hazenkamp is Beachfabriek gevestigd. Hier kun je het hele jaar door terecht voor een fijn potje beachvolleybal, -tennis, -soccer, -korfbal of footvolley, bubbelvoetbal, handbal of zelfs touwtrekken. Allemaal lekker met je voeten in het zand. Van trainingen, toernooien tot een kinderfeestje of verjaardag: bij Beachfabriek kun je je helemaal uitleven!

Hartje Nijmegen
3

Hartje Nijmegen

In het gezellige centrum van Nijmegen worden grote warenhuizen afgewisseld met unieke boetiekjes. Geniet in de zomer op het terras met een goed glas wijn of een borrel, dompel je in de winter onder in het huiskamergevoel van één van de vele cafés. Genieten van het Nijmeegse leven is vanuit Hazenpark heel eenvoudig.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor

de nieuwsbrief

Update

NU IN VERKOOP!

NU IN VERKOOP!

De 124 woningen van Hazenpark zijn nu in verkoop. Ben je benieuwd naar deze woningen?

Schrijf je in!